13:00

Pålänge GIF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Pålänge GIF

På Riavallen vinner Ohtana/Pajala seriepremiären mot Pålänge med 4-1 (3-1)
OPFF startar med en relativt kraftig vind i ryggen och tar också kommandot i matchen, men det dröjer till den 11:e minuten innan första chansen kommer, då Kotten avlossar en frispark som målvakten stöter rakt ut men returen nickas rakt på målisen. Några minuter senare tar sig Pålänges Joel Martinsson igenom vårt försvar och fri mot Felle gör Felix en vass parad. Strax efter har Melvin Rosén en frispark som går över målvakten men träffar ribban. I den 24:e minuten kommer Adam förbi centralt och rullar in ledningsmålet 1-0. Två minuter senare kommer Adam på vänsterkanten, slår ett inlägg med vänsterfoten och vid bortre stolpen stöter Danne Mäki in 2-0. Pålänges reducering kommer i den 39:e minuten när Elias Ylipää, från nästan mittplan, skall spela bak till Felle men får drömträff på bollen som seglar över Felle och in i mål till 2-1.
Halvleken avslutas med att Dennis Mäki spelar fram Melvin Rosen som sätter 3-1 vilket också blir paussiffrorna.

Andra halvlek blir mer av en transportsträcka där OPFF försvarar sin ledning och gör det utan större besvär. Det skapas inga vassare chanser och det dröjer till den 87:e minuten innan en hörna från Anders Gramner letar sig in i mål till 4-1. Sista chansen har Pålänge när man i slutminuten prickar ribbans underkant innan bollen rensas undan.

Sett över hela matchen speglar siffrorna matchen. OPFF gör ingen toppinsats men vinner ändå säkert. I OP går plussen till Felle som gör en viktig räddning vid 0-0 i matchen. Försvarsmässigt går plusset till Joachim Juntti, på mittfältet till Melvin Rosén och offensivt Adam Zingmark. i Pålänge plussar vi för målvakten Emil Vallin, försvarets Shuhrat Mirkhardinov, mittfältaren Måns Angeria samt forwarden Joel Martinsson. Säker domarinsats av Oscar Sundbaum.

Hörnor: 4-2, Gula kort: 1-1
Startelvan: Felle - Liam, Jocke, Elias Y, Kotten - Christoffer, Danne M, John, Melvin - Adam, Dennis
Avb: Mårten, Dylan, King, Anders G, Joel H